Sugestii despre cum ți-ai putea amenaja singur locuința

În fiecare dintre noi stă bine ascuns un mare decorator de locuințe. Sau, cel puțin așa ne face plăcere să credem. Cert este că atunci când vine vorba despre amenarea propriei case, avem idee despre cum am vrea să arate. Mult mai dificil se dovedește a pune în practică aceste idei, pentru că am vrea să avem o locuință elegantă, care să inspire bun gust, dar în același timp să fie un adevărat cămin pentru toți cei care trăiesc acolo. Prin urmare, pentru a încerca să-ți venim un pic în ajutor, avem câteva sugestii pentru tine.

Livingul

Este încăperea unde îți primești oaspeții, unde vă adunați toți ai casei pentru a vă relaxa seara, după o zi grea… da, ai înțeles prea bine ideea. De aceea, este destul de dificil de amenajat, pentru că nu ai vrea nici ceva foarte încărcat, dar nici camera să fie mai mult goală. Alegerea pieselor de mobilier și culoarea pereților contează mult, dar parcă tot decorațiunile sunt cele care îi oferă personalitate. Perdele și draperii! Acestea sunt trucul tău de efect, pentru că în acest fel reușești să mai încarci vizual un spațiu mult prea gol, sau dimpotrivă, îi oferi mai multă luminozitate și dimensiune unui living mic și înghesuit, iar la Nobila Casa găsești tot ce ai nevoie! Nu uita nici de măsuța de cafea, dar și corpurile de iluminat, și sigur vei reuși să creezi ceva aparte, care să mulțumească pe toată lumea.

Dormitorul

Este spațiul destinat relaxării și odihnei, așa că este nevoie ca amenajarea acesei camere să se bazeze mai mult pe senzorial. Texturile trebuie să fie plăcute la atingere, culorile să fie unele odihnitoare și să nu uităm nici de decorațiunile care îi dau mai mult suflet. O vaza pentru flori, mereu plină, te va face să zâmbești în fiecare zi și va fi acea pată de culoare și frumos în dormitorul tău. Și atenție, nu folosi aici culori puternice, sau multe decorațiuni deoarece în acest caz spațiul va fi mult prea obositor.

Bucătăria

Chiar dacă pare un spațiu în care toate acele decoratiuni pentru casa nu își au loc, realitatea nu este deloc așa. Dimpotrivă, câteva nu sunt atât de deranjante și chiar transformă simplul gest de a pregăti masa sau a servi masa împreună o experiență minunată. Câteva ghivece cu plante aromatice sunt și utile, dar îi dau bucătăriei tale un aer aparte, o tablă de scris pe care poți prezenta celor ai casei meniul zilei, scrie un citat frumos sau pur și simplu desena ceva este iar o idee excelentă. Sunt multe ideile pe care le poți pune în practică, dar nu exagera cu decorațiunile. Știi cum se spune, ”less is more”, da?

Baia

În cele mai multe dintre locuințe, baia este mică și înghesuită. Cum ai putea să o faci să fie o încăpere în care să nu ai niciun moment impresia că pereții vin peste tine. Un set de aromaterapie într-un colt și eventual un ghiveci cu o plantă care iubește umezeala într-altul, ar trebui să fie de ajuns pentru ca totul sa capete o nouă dimensiune.

Camera copilului

Aici, totul depinde de vârsta juniorului familiei, dacă o împarte sau nu cu alt frate. De asemenea, ar fi bine să ții cont și de părerile lui în acest sens, pentru că astfel vei reuși să transformi această încăpere în centrul universului copilului, iar la Nobila Casa sigur găsești ceva care să vă mulțumească pe amândoi. Covoarele, lămpile de veghe, lenjeria de pat… totul trebuie ales cu mare atenție, în așa fel încât mica ta minune să se simtă în siguranță aici și să adore să își petreacă aici timpul.

Balconul

Chiar dacă pare spațiul ideal de depozitare, asta nu înseamnă că toate trebuie îngrămădite aici. Sunt atât de multe idei despre cum ți-ai putea amenaja baconul, iar spațiul nostru este insuficient pentru a ți le prezenta pe toate. Și, chiar dacă nu ai cum să îl transformi în oaza ta de relaxare, tot ai cum să îi oferi mai multă personalitate grație decorațiunilor și nu numai oferite de cei de la Nobila Casa. Ghirlandele luminoase pot înlocui corpurile clasice de iluminat, un ghiveci cu lavandă te ajută să scapi de țânțari pe perioada verii dar și să simți cum relaxarea te cuprinde, iar mici decorațiuni de gradină, strecurate printre jardinierele cu flori sau plante aromatice te fac să zâmbești.

Previous post Principalele beneficii aduse de serviciile de reparatii termopane
cu designer de interior Bucuresti Next post Cum să amenajezi un magazin pentru a spori vânzările