Oportunitati de angajare pentru tinerii din medii defavorizate

Oricine poate obtine ceea ce isi doreste daca vrea cu adevarat asta si depune efortul necesar. In asta este inclus si un loc de munca care sa ajute la obtinerea unui venit necesar, a experientai si deschiderea de noi orizonturi spre destinatia dorita. In ziua de azi exista atat de multe lucruri pe care o persoana le poate face si care sa ii aduca un venit bun, notorietate si promovare pe piata pe care doreste sa activeze, atat ca si o simpla persoana sau ca o companie.

Nu este la fel de usor pentru toti sa ajunga intr-o pozitie buna, existand numerosi factori care pot impiedica asta. Din fericire, exista si solutii prin care aceste persoane sa reuseasca sa isi gaseasca o ocupatie care sa le satisfaca cel putin nevoile esentiale si chiar mai mult de atat, sa le poata oferi posibilitati de invatare si formare in anumite domenii. Acesta este si scopul proiectului Integrare NEETS care are ca scop integrarea tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani pe piata muncii prin diverse programe de training si formare profesionala. Acesta se desfasoara in trei zone ale tarii: Sud-Vest Oltenia, Sud-Est si Sud Muntenia; si isi propune sa includa un numar de pana la 374 de persoane. Accentul este pus, asa cum am mentionat, pe tinerii din medii defavorizate, precum mediul rural sau cei din familii de rromi.

Pentru ca o persoana sa fie eligibila de a face parte din acest proiect, trebuie inainte de toate sa indeplineasca doua conditii, dupa cum spune si numele sau: sa nu fie angajati si sa fie someri. Este nevoie de asemenea ca acestia sa fie inscrisi la agentia pentru ocuparea fortei de munca din regiunea in care se afla sau au domiciliu prin realizarea unei cereri de inscriere, a cartii de identitate, diplomei de studii si a unui CV. O data aceste conditii indeplinite, este nevoie de obtinerea documentelor necesare pentru a aplica la acest proiect. Totodata, criteriile de selectie pentru a face parte din grupul tinta sunt foarte simple si usor de indeplinit: doritorii trebuie sa fie inscrisi la agentia pentru ocuparea fortei de munca, sa fie someri si neangajati cu varsta in limitele cerute si sa aiba domiciliul in zonele in care se desfasoara proiectul. Foarte simplu si usor de inteles.

Proiectul este destinat atat celor ce doresc doar sa-si gaseasca un loc de munca dar si celor ce doresc sa-si inceapa propria afacere, fiind in acest caz acordate nu numai programe de training cat si sprijine financiare de pana la 25000 de Euro, o suma suficiente pentru a pune pe picioare orice tip de afacere mai mica.

Programele de training oferite in cadrul proiectului sunt recunoscute chiar si la nivel international si astfel, vor reprezenta pe viitor, si pentru aplicarea la alte companii si locuri de munca, un plus. In prima faza, ocupantii pot alege dintre programe de pregatire pentru locuri de munca cerute la nivel local si pana la nivel national, daca de exemplu vor dori sa mearga dupa aceea in alta parte pentru a munci sau doresc sa ramana in zona locala.

Revenind la cei ce doresc sa isi deschida o afacere, acestia beneficiaza de sprijin si dupa incheierea proiectului, pe o perioada de pana la 6 luni, in care se urmareste buna desfasurare a planurilor de afaceri ce sunt alese in cadrul programelor de formare profesionala si antreprenoriala. Prin asta, exista o sansa mult mai mare ca aceste afaceri sa functioneze cat mai bine iar in timp sa se poata chiar dezvolta. Cu asta, si alte persoane pot avea sansa de a obtine mai usor un loc de munca si totodata, de a beneficia la randul lor de formare profesionala prin acele afaceri.

Previous post SMART ID DYNAMICS, deținută de fondul de investiții SARMIS CAPITAL, preia integral activitatea companiei SPECTRUM
Next post Brazi artificiali ieftini online