Venim astăzi în ajutorul vostru cu câteva idei simple, menite să vă ajute să schimbați înfățișarea bucătăriei cu costuri minime și efort redus!
Bucătăria este una dintre încăperile în care familia petrece cel mai mult timp împreună. De aceea, aceasta trebuie amenajata astfel încât să fie suficient spaţiu pentu toţi membrii familiei, dar să fie şi foarte practica, pentru ca gătitul să fie realizat mult mai uşor.
Uneori, poate exista un moment în care membrii familiei să simtă nevoia unei schimbări în ceea ce priveşte bucătăria. Însă, dacă bugetul nu permite investiții mari, necesare pentru schimbarea mobilierului, aceştia pot alege să o renoveze folosind câteva metode care nu solicită foarte mult bugetul.
Planificarea amenajării bucătăriei
Primul pas pentru orice proiect este planificarea, acesta fiind necesar şi în cazul unei reamenajări a bucătăriei. Este important să se facă un plan care să cuprindă aspectele care se doresc a fi schimbate, precum şi stabilirea unui buget de care ar fi bine să se ţină cont.
De asemenea, trebuie ţinut cont şi de aspectul şi, mai ales, funcţionalitatea spaţiului şi a mobilierului, deoarece acestea pot fi reamenajate cu uşurinţă prin montarea unor rafturi sau sertare adiţionale. A stabili încă de la început etapele lucrărilor de reamenajare a bucătăriei va ajuta la o desfăşurare eficientă a acestui proces, astfel încât şi rezultatul să fie pe măsura aşteptărilor.
Greşeli de evitat în amenajarea bucătăriei
În elaborarea planului este important să se ţină cont de cele mai întâlnite greşeli făcute în amenajarea bucătăriei, pentru ca acestea să poată fi evitate. Aceste greşeli sunt:
– ignorarea spaţiilor de depozitare;
– spaţiul este supraîncărcat cu obiecte de mobilier, nuanţe, modele şi texturi multiple;
– se ţine cont numai de tendinţe, fără a fi adusă şi o amprentă personală, ceea ce, în timp, va duce la obţinerea unui aspect învechit al bucătăriei.
5 trucuri pentru a reamenaja bucătăria cu un buget minim
Pentru reamenajarea bucătăriei nu este nevoie să se investească o sumă mare de bani. Este suficient să fie reamenajate doar o parte din componentele acesteia, pentru a da impresia unui spaţiu nou şi pentru a pune încăperea într-o nouă lumină. Astfel, în continuare sunt prezentate câteva trucuri pentru o reamenajare a spaţiului bucătăriei, fără a fi nevoie o investiţie majoră.
1. Îmbunătăţirea iluminatului
Schimbarea sistemului de iluminat, fie că este vorba despre becuri, abajururi sau aplicele din bucătărie, va contribui la un aspect nou. În plus, pot fi aplicate benzi de iluminat pe mobilă, care au preţuri foarte avantajoase.
2. Reîmprospătarea pieselor de mobilier
Poate fi vorba doar despre schimbarea feței de masă cu un model mai colorat sau, dimpotrivă, unul în stil clasic, ori despre adăugarea unor huse scaune bucătărie în culorile preferate. Toate acestea vor schimba aspectul bucătăriei radical și sunt modificări care se fac cu bani puțini.
3. Detalii care oferă un aspect luxuriant
Aspectul luxuriant nu trebuie să însemne obligatoriu și preţuri exorbitante. Este vorba despre anumite detalii care dau această impresie, cum sunt, de exemplu, panourile din sticlă colorată pentru peretele din dreptul aragazului. Acestea au dublu rol: de protecție împotriva stropilor de mâncare și de design.
4. Schimbări mici cu efect major
Deşi aceste lucruri nu sunt luate în calcul de obicei, schimbarea butoanelor aragazului, a perdelelor din bucătărie sau a ustensilelor și mânerelor mobilei sunt detalii care vor aduce un suflu nou bucătăriei. De asemenea, pot fi adăugate plante și mici elemente decorative, menite să schimbe atmosfera într-una extrem de plăcută.
5. Blatul din bucătărie
Acesta este unul dintre cele mai mari obiecte de mobilier din bucătărie. De aceea, schimbarea sa va da senzaţia unei renovări ample. Nu este vorba despre o schimbare propriu-zisă a blatului, care poate fi costisitoare, ci doar despre schimbarea aspectului său, împrospătându-l cu un autocolant special.