Esti in cautarea unei pompe submersibile? Iata informatiile de care ai nevoie!

Daca ai o gradina si, pe deasupra, iti mai construiesti si o fantana, atunci cu siguranta vei avea nevoie si de o pompa submersibila. Dupa cum vei afla in cautarile tale, o pompa de suprafata sau una cu motor la suprafata nu va face fata adancimii unei fantani, printre altele.

Totusi, achizitionarea unei pompe submersibile poate fi destul de dificila, mai ales daca nu stii prea multe despre acest tip de produse. Din fericire pentru tine, acest ghid al incepatorului iti sta mereu la dispozitie!

Iata ce ar trebui sa iei in considerare atunci cand alegi o pompa submersibila pentru gradina sau chiar pentru afacerea ta.

Care sunt principalele avantaje ale unei pompe submersibile?

Dupa cum a fost mentionat, in comparatie cu ale tipuri de pompa, principalul beneficiu al uneia submersibile este faptul ca poate scoate apa de la adancimi de peste 7 metri. Astfel, indiferent de adancimea fantanii tale, este foarte posibil ca o pompa submersibila sa fie compatibila cu aceasta.

Apoi, poti uita de amorsare. Daca ai folosit alte tipuri de pompe in trecut, in special de suprafata, stii ca amorsarea poate fi o adevarata bataie de cap. Din fericire, pompele submersibile nu permit aerului sa intre in interiorul pompei sau motorului, prevenind complet problemele legate de acest aspect.

In cele din urma, este de la sine inteles ca o astfel de pompa este mult mai putin zgomotoasa decat una de suprafata si ca motorul acesteia, din moment ce se afla sub apa, nu se poate supraincalzi.

Ce tipuri de pompe submersibile exista?

In mare, poti alege intre pompe de drenaj si de alimentare. Date fiind denumirile acestora, iti poti da repede seama cum pot fi folosite. Pompele de drenaj au rolul de a goli rezervorul sau groapa in care sunt folosite. Astfel, acestea pot manevra cu usurinta apa nefiltrata, in asa fel incat gunoaiele si alte impuritati sa nu-i afecteze eficienta.

Pompele de alimentare sunt folosite pentru a alimenta gospodariile cu apa potabila. Fie ca sunt amplasate in fantani sau rezervoare cu apa, acestea sunt mai mereu conectate si la un robinet. Zonele rurale, de exemplu, pot fi modernizate cu ajutorul acestui tip de pompe si al boilerelor – astfel, atat apa calda, cat si o baie complet functionala nu mai sunt imposibil de obtinut.

Care este cea mai importanta caracteristica a unei pompe submersibile?

Evident, principala caracteristica a oricarui timp de pompa este debitul acesteia. Totodata, trebuie sa tii minte ca un debit mai mare – sau cel mai mare – nu este neaparat mai bun. Pentru alegerea acestuia trebuie sa iei in considerare doua variabile:

  • Sarcina la care va fi supusa pompa;
  • Adancimea la care pompa va fi amplasata – debitul scade pe masura ce adancimea creste.

Acum ca stii toate aspectele importante ale unui asemenea produs, este timpul sa achizitionezi unul! Acest lucru poate fi facut in magazinul online TopStrong.ro – unelte, scule si echipamente de cea mai inalta calitate si la preturi avantajoase.

Mai mult decat atat, poti oricand contacta echipa de experti din spatele acestui magazin pentru a cere informatii suplimentare despre produsele pe care vrei sa le cumperi!

Previous post Bucura-te de o rata de reusita de 100% pentru reparatii calculatoare
Next post Cand te poti baza pe creme cu uree si cand nu? Afla acum!