Cum asiguri protectia angajatilor tai

Meseriile riscante cer responsabilitate si atentie din partea angajatorilor. Fiecare angajator are obligatia legala de a se asigura ca angajatii sai primesc protectie la locul de munca. Cum ne protejam la locul de munca? Cu ajutorul unui echipament de protectie adecvat la potentialele pericole la care suntem expusi.

Fiecare meserie vine cu gradul sau de risc pentru cei care o practica. Siguranta la locul de munca tine de mai multi factori, printre care pregatirea angajatilor pentru cazuri de urgenta, constanta verificare a conditiilor de lucru de catre responsabilul de proiect si asigurarea unor echipamente de protectie de calitate superioara. 

Protectia angajatilor in industria farmaceutica 

In industria farmaceutica angajatii se expun unor pericole mari de infectare sau de accidentare. Echipamentul de protectie este un bun esential in munca unui angajat care lucreaza intr-un laborator, un spital sau o clinica. 

Incaltamintea angajatilor trebuie sa fie una usoara, comoda si sa permita aerisirea piciorului.

Gasiti saboti de lucru cu talpa in forma ergonomica pe site-ul Dalgeco pentru angajatii din industria farmaceutica. 

Halatul alb este semnatura medicilor si a celor care lucreaza in industria farmaceutica.  Asociem albul cu siguranta si curatenia. Personalul care lucreaza in laborator are nevoie de un echipament complet alb: halat din tercot, saboti de lucru, combinezon si masca de protectie. 

Combinezonul de protectie folosit in industria farmaceutica este unul deosebit. Aceasta piesa de imbracaminte si protectie este asigurata cu elastic pentru gluga, talie, maini sau glezne. Materialul este unul subtire si permite circulatia aerului.

Combinezonul de protectie 

Principala caracteristica a combinezonului de protectie este accea ca poate tine departe stropii de lichid sau particulele nocive. Materialul din care este confectionat combinezonul este unul special gandit pentru a nu expune angajatii, chiar si in cazul unor accidente de laborator. 

Masca de protectie este o piesa esentiala pentru sanatatea personalului medical. Mastile folosite in laboratoare sunt lucrate dupa tehnologii patentate cu supapa de expiratie pentru purtator. O astfel de supapa permite o evacuare rapida a aerului. Dupa cum vedeti, un echipament de protectie complet ofera angajatului un confort superior si o protectie ridicata la locul de munca.

Echipamente de protectie pentru angajatii din agricultura 

In cazul angajatilor in agricultura nevoia de protectie respiratorie este o necesitate. Angajatii din agricultura intra in contact primavara cu substante chimice puternice care pot rani caile respiratorii. De asemenea, la momentul recoltei, multi angajati pot suferi de alergii din cauza prafului, a unor ierburi sau a diferitelor recolte (graul, porumbul sau lucerna).

Atunci cand angajatii lucreaza in depozitul cu cereale sunt expusi la un aer greu de respirat. Alergiile la cereale sunt foarte prezente in Romania, insa nu multe persoane inteleg riscul pe care si-l asuma cand se expun la contactul cu cereale in forma bruta. 

Pentru protectia angajatilor apelati la salopeta de lucru, masca de fata, ochelari de protectie, manusi de protectie, bocanci de protectie si casca. O masca de protectie cu filtru poate face ca munca in depozitul cu cereale sa devina mai usor de indeplinit.

Primavara se poate folosi ca piesa de protectie un combinezon impermeabil la apa si vant. Astfel, angajatii care folosesc substante chimice de tratare a pamantului nu sunt expusi la acele solutii din greseala. 

Asumarea responsabilitatii 

La locul de munca responsabilitatea este impartita intre angajator, angajat si seful de sectie sau managerul de proiect. Un echipament de protectie poate sa isi indeplineasca rolul cat timp este corect folosit de angajat. In cazul in care nu exista atentie fata de conditiile de lucru sau muncitorii nu isi asuma responsabilitatea pentru conduita la locul de munca, unele accidente nu pot fi evitate.

Este necesar sa existe o discutie deschisa intre angajator si cei care lucreaza pentru acesta despre conditiile de lucru si necesitatile muncitorilor. Bugetul si achizitionarea echipamentelor de protectie nu sunt pretexte puternice pentru a amana sau a expune angajatii unor riscuri. Un grad crescut de responsabilitate si o buna pregatire pentru domeniul in care activati, acestea sunt cele doua ingrediente care asigura conditii de lucru in siguranta. 

Ai nevoie de un partener de incredere pentru a gasi cele mai bune piese de echipament de protectie? Incearca produsele Dalgeco. Vei fi surprins de profesionalismul acestei companii si de diversitatea produselor disponibile prin intermediul Dalgeco, oriunde in Romania.

Previous post Coriolus versicolor – ciuperca cu proprietăți imunomodulatoare
Next post Leon Magdan – profesorul de joacă și primar pentru Grădinari