Copilul meu e mereu obosit – de ce sa mergi la oftalmolog?

Daca desi deja a trecut ceva timp de cand copilul tau se plange ca se simte obosit, mai ales dupa ce foloseste un dispozitiv inteligent, e cazul sa programezi o vizita in cabinetul specialistului oftalmolog.

Poate fi una dintre cauzele pentru care acesta experimenteaza astfel de stari. Cel mai bine este sa te asiguri ca are o vedere sanatoasa. Situatiile in care ochelarii de protectie la lumina albastra emanata de ecranele luminoase au fost necesari sunt tot mai frecvente. Tu cat de sigur/a esti ca nu este vorba despre o astfel de problema si in cazul copilului tau?

De ce sa mergi cu copilul la oftalmolog?

Cu atat mai mult acum inainte de inceputul anului scolar, este recomandat sa vizitezi cabinetul unui oftalmolog pediatru. Da, nu orice cabinet este potrivit pentru copiii. Intr-unul special dedicat celor mici vor exista atat experienta necesara pentru a depista afectiuni diverse, cat si aparatura, respectiv un ambiant potrivit pentru copii.

Desi sigur nu este o noutate pentru tine, tot mai multi copiii poarta ochelari din cauza utilizarii indelungate a dispozitivelor inteligente. Cu atat mai multe cazuri sunt in ultimii ani, cand trecerea de la scoala fizica la scoala virtuala i-a luat pe toti prin surprindere.

Asadar, alege o clinica oftalmologica Bucuresti la care sa iti duci copilul pentru o examinare adecvata a ochilor. Asta ar insemna ca in respectivul loc sa beneficiezi de servicii special dedicate celor mici. Nu doar personalul isi va aduce contributia in acest sens, ci mai ales aparatura medicala utilizata. Un exemplu de clinica unde poti merge cu incredere pentru a-ti examina copilul este Kidoptik. Poti sa afli mai multe despre acest loc de pe site: Kidoptik.ro.

Pe scurt, o astfel de clinica se focuseaza pe nevoile micilor pacienti, asigurandu-se ca pana si cei mai activi, necooperativi dintre ei beneficiaza de o examinare adecvata si in cele din urma de un tratament corespunzator. Nu trebuie sa te preocupi deci ca ar fi in zadar sa incerci.

Si pana la urma, trebuie sa afli cauza pentru care copilul tau acuza ca e mereu obosit. Daca exista o problema la nivelul ochilor, identificarea ei in timp util ar putea insemna o recuperare completa si usoara.

Desigur, in cazul in care esti constient/a ca acesta petrece prea mult timp pe telefon, e cazul sa iei masuri in acest sens. Cel putin timpul petrecut pentru a se juca ar trebui limitat, daca in cazul celui dedicat lectiilor si temelor nu poti face nimic. Aceasta din urma situatie de altfel este destul de sensibila, cu totul neasteptata. Un sfat ar fi sa tii cont de pauzele in care copilul ar trebui sa se relaxeze, fara a fi in contact cu ecranul luminos. In acest mod ochii se vor odihni. Totodata clipitul este necesar – multi copii, fiind atat de concentrati, uita sa mai faca asta, ceea ce duce la ochi uscati.

Asadar, inainte de a fi prea tarziu, in sensul unei recuperari complete, afla mai multe despre sanatatea ochilor copilului pe kidoptik.ro si programeaza o vizita la oftalmolog cat de curand.

Previous post Se fac angajări videochat în București – care este profilul candidatei ideale
Next post Turneul național Musica Ramificata – concerte cu premiere absolute și recitaluri în beneficiul copiilor cu nevoi speciale