Care sunt motivele care determină tot mai multe firme să angajeze personal din Asia pentru afacerile lor?

Firmele din România se confruntă cu probleme din ce în ce mai grave în ceea ce privește personalul. Astfel, afacerile sunt nevoite să apeleze la muncitori din afara granițelor pentru a combate probleme precum penuria de muncitori români, lipsa dorinței de muncă și a pregătirii temeinice. Doar în acest mod au posibilitatea să își desfășoare activitatea.

Iată care sunt principalele cauze care duc la angajarea personalului din Asia

Pentru a obține profiturile pe care orice afacere își dorește să le obțină, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru însăși existența ei, este necesar ca muncitorii să îndeplinească anumite condiții.Nu contează doar experiența într-un anumit domeniu, ci și etica muncii, dedicarea și responsabilitatea fiecăruia. Aceste cerințe sunt îndeplinite foarte bine de muncitorii asiatici, aceștia punând mare preț pe corectitudinea în muncă.

Așadar, forța de muncă din țări precum Filipine, Vietnam, Sri Lanka sau Nepal este potrivită pentru afaceri din domeniile HoReCa, agricultură, construcții, producție, SPA, curățenie și multe altele. Spre exemplu, recrutarea personalului din Asia în construcții a adus numeroase beneficii acestui sector foarte important pentru economia țării. Afacerile pot beneficia atât de pe urma experienței profesionale a acestor muncitori, cât și de pe urma caracterului lor. 

Sunt pregătiți în multe domenii, fiind astfel o soluție pentru numeroase afaceri, din diverse sectoare de activitate. Pun accent și pe etica muncii, lucru care nu poate fi spus despre majoritatea muncitorilor români. De asemenea, poate fi observat faptul că sunt persoane foarte disciplinate, organizate și își doresc să aibă o productivitate cât mai crescută.

Lipsa forței de muncă locală se datorează, în mare parte, fenomenului globalizării și migrației românilor în alte țări. Această problemă a fost accentuată de creșterea necesarului forței de muncă, numeroase noi afaceri dezvoltându-se pe teritoriul României în ultimul deceniu. Mai mult decât atât, chiar dacă o anumită firmă găsește muncitori locali pentru posturile vacante, adesea, aceștia nu fac încă față acestor activități, fiind la început de drum în domeniul respectiv. 

Un muncitor străin este mult mai motivat să își mulțumească angajatorul, întrucât aceștia doresc să-și ajute apropiatii și familiile rămase acasă. În plus, românii au pretenții salariale care nu corespund cu cerințele postului și pregătirea lor. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, sunt dorite salarii foarte mari, cu toate că muncitorii nu sunt pregătiți în domeniu.

Este de așteptat ca fenomenul de angajare a forței de muncă din străinătate să se accentueze în următoarea perioadă, întrucât, tot mai multe afaceri învață din exemplul celor care au trecut deja prin acest proces și au avut parte de numeroase avantaje.

Pentru a ușura întregul proces de recrutare, afacerile apelează la firme specializate în această activitate, precum Work-Finder.eu. Există, bineînțeles, o serie de condiții pe care orice afacere trebuie să le îndeplinească pentru a putea angaja forță de muncă străină, precum achitarea obligațiilor financiare către stat.

Sursă foto: Unsplash.com

Previous post Transformarea Ideilor în Realitate Digitală: Cum Vă Ajută AllmaDesign, Agenția de Web Design, cu Crearea unui Site de Prezentare, Magazin Online și Optimizare SEO
Next post Variantele creditelor imobiliare ipotecare