Atât datorită necesității funcționale – asigurarea confortului termic, cât și estetice, pielea noastră intră în contact cu o sumedenie de materiale zilnic. Fie că este vorba de articolele de îmbrăcăminte, de lenjeria de pat, pături, etc., trebuie să ne asigurăm că acestea sunt confecționate din materiale sigure și benefice.
Care sunt cele mai recomandate materiale de dermatologi?
- Bumbacul organic. Acesta este hipoalergic și este recomandat pentru orice articol care intră în contact cu pielea. Acesta menține căldura și permite în același timp pielii să respire. Totodată, este potrivit pentru a fi utilizat de către copii, care sunt mult mai sensibili.
- Inul. Acesta este recomandat în special persoanelor care se confrunta cu probleme cu pielea. Este extrem de indicat în anotimpul cald și are uimitoarea capacitate de a bloca o parte a razelor ultraviolete.
- Cânepa. Este o țesătură cu textură mai poroasă, care are o culoare specifică în mod natural. De aceea, implică un grad mai redus de procesare și tratare chimică.
- Mătasea naturală. Acest material a fost întotdeauna extrem de apreciat și căutat, fiind considerat în trecut un indicator al luxului și bogăției. Are, de asemenea, pe lângă un aspect elegant și o textură plăcută, și proprități hipoalergice.
- Lâna. Țesăturile din lână sunt indicate în special în timpul iernii deoarece are capacitatea de a menține căldura. În aceeași măsură, absoarbe umiditatea și lasă pielea să respire.
- Cașmirul. Acesta este un alt material preferat în anotimpul rece și este folosit mai mult pentru piese vestimentare și accesorii pentru iarnă.
La polul opus se află materialele sintetice precum poliesterul, nailonul, spadexul sau fiberele sintetice. Acestea trebuie, pe cât posibil, evitate, chiar dacă pot constitui o ofertă mai atractivă datorită prețului redus în comparație cu materialele de origine naturală. În cazul persoanelor mai sensibile, pot provoca alergii și iritații.
De aceea, trebuie să acordăm o atenție deosebită materialului din care sunt realizate piesele care au cel mai adesea contact cu pielea. Astfel de exemple sunt clare caând vine vorba de lenjerii de pat microfibra, pilote și perne. Aceasta este utilizată zilnic, pentru o perioadă mai îndelungată de timp.
În mod evident, nu toate materialele sunt folosite în confecționarea lenjeriilor. Destul de des sunt folosite materiale sintetice deoarece sunt mai accesibile sau nu au nevoie de călcare. Dintre materialele de origine naturală, bumbucul este cel mai utilizat.
O lenjerie de pat calitativă, din bumbac este opțiunea ideală pentru a vă feri de reacții alergice și a vă bucura de un somn cât mai odihnitor în fiecare noapte.