Cand te poti baza pe creme cu uree si cand nu? Afla acum!

Lunile reci nu sunt preferate de multi oameni, mai ales de cei care se confrunta cu pielea uscata. Desigur, atunci cand te confrunti cu piele uscata tot anul, lunile de iarna vor face aceasta conditie mult mai rea si mai dureroasa.

In acest caz, trebuie sa ai mereu la indemana creme cu uree! Aceste produse, miraculoase pentru unii, sunt de foarte mare ajutor pentru cei care se confrunta cu situatii mai rele atunci cand vine vorba de piele uscata.

De exemplu, majoritatea oamenilor scapa de aceasta in cateva zile, cu ajutorul unui tratament corespunzator. Altii, in schimb, pot experimenta uscaciune excesiva saptamani in sir.

Ce contin, mai exact, aceste creme cu uree?

Din cateva lecturi pe internet, poti afla faptul ca ureea este principala substanta bogata in nitrogen din urina mamiferelor. Adevarat – ureea in forma naturala este un compus organic pe care nu toata lumea ar vrea sa il aiba pe maini sau pe fata. Totusi, tine minte ca acest lucru se aplica in cazul ureei naturale!

Ureea dintr-o crema este sintetizata intr-un laborator. Tocmai de aceea, aceasta pastreaza doar caracteristicile de hidratare ale substantei naturale. Deci, fii fara grija, nu exista creme cu uree care sa contina aceasta substanta in forma naturala.

Cum actioneaza ureea asupra pielii?

Ureea nu actioneaza asupra pielii. Mai exact, ea este un compus al unuia dintre straturile acesteia – stratum corneum (stratul de la suprafata). Acesta din urma contine acid lactic, diversi amino acizi, dar si uree.

Aceasta substanta este cea responsabila de uscaciune si mancarimi – in sensul ca le tine departe de piele (si de nervii tai). Asadar, in momentul in care nivelul de uree din stratum corneum scade drastic, apar mancarimile, roseata si efectul de uscaciune. Atunci, o crema cu uree ajuta la restabilirea nivelului optim de uree.

Cand ar trebui sa folosesti creme cu uree si cand nu?

Cremele cu uree nu sunt o solutie permanenta. Acestea ar trebui folosite pana cand scapi de pielea uscata si de mancarimi – dar nu pentru prea mult timp. Este indicat sa te consulti si cu un medic inainte de folosirea unei astfel de creme.

Pe scurt, daca pielea uscata nu dispare dupa numarul de zile sau saptamani indicat in prospectul cremei, trebuie sa cauti ajutor in alta parte – la medicul specialist. Trebuie sa tii minte acest lucru deoarece conditia pielii tale se poate inrautati daca aceasta primeste prea multa uree.

Totodata, adu-ti aminte sa nu folosesti astfel de creme pe pielea iritata, infectata, sau la nivelul ranilor deschise. Din moment ce pielea uscata devine iritata la scurt timp – daca nu se incepe un tratament – este mai mult decat recomandat sa incepi sa folosesti creme cu uree de la primele simptome.

De unde cumperi cel mai bun produs?

Este de la sine inteles ca pielea uscata, mai ales in cazul in care apare de cateva ori pe an, nu trebuie tratata cu produse din supermarket (in unele cazuri nici cu produse din farmacii). Ai nevoie de substante concepute special pentru acest tip de problema, dar si de produse naturale, care nu vor face mai mult rau pielii tale.

Asemenea produse pot fi gasite foarte usor in magazinul online TIS Farmaceutic – produse naturale, de calitate superioara si la un pret avantajos, 100% romanesti!

Previous post Esti in cautarea unei pompe submersibile? Iata informatiile de care ai nevoie!
Next post Care sunt componentele unei truse prim ajutor si la ce pot fi folosite?