5 moduri inedite de a-ti lumina curtea pentru un efect spectaculos

La orice căutare pe web legată de amenajarea grădinilor, vei găsi fotografii cu grădini bine puse la punct, iluminate cu tot soiul de improvizații ce par proaspăt scoase din mâinile unui peisagist. Dacă te-ai gândit și tu să începi să faci din propria curte un loc mai plăcut, dar nu știi de unde să începi, este util să ai o evaluare a locurilor de care dispui pentru instalarea acestor lumini ambientale.

Iată 5 tipuri de iluminare care pot schimba atmosfera curții tale:

  1. Fairy-lights

Așa-numitele „fairy lights” sau instalații asemănătoare celor de Crăciun sunt foarte populare în special la terasele de vară și dacă dispui de un colț de verdeață, eventual cu o masă sau niște scaune afară. Le poți alege la diferite intensități și stiluri, cele mai faimoase fiind cele cu lumină caldă. Poți alege să le fixezi printre crenguțe de copaci sau de tufișuri, de-a lungul curții sau chiar și în jurul mobilierului pentru grădină. Îți va fi util să găsești unele care se încarcă pe energie solară sau care funcționează pe baterii și, de asemenea, asigură-te că sunt rezistente la ploi.

  1. Felinare pentru potecă

Potecile din basme au farmecul lor tocmai pentru că sunt luminate. Adu-ți proprii licurici în curte și alege felinare pentru potecă, în special pentru că le poți găsi într-o mulțime de forme, culori și opțiuni de încărcare, astfel încât poți recrea o atmosferă feerică de-a lungul potecilor.

  1. Panouri LED

Deoarece mentenanța acestora este foarte redusă, având o durată de viață medie de aproximativ 50000 de ore, panourile LED sunt o alternativă de iluminare pentru exterior. Se potrivesc perfect într-un foișor sau pe un perete exterior care iluminează un loc special amenajat de petrecut timpul afară, în serile călduroase de vară. 

Un avantaj în plus în crearea ambianței privind aceste panouri este faptul că poți alege intensitatea luminoasă a acestora în diferite perioade ale serii. Așadar, descoperă aici mai multe modele și alege ceea ce ți se potrivește. Ai grijă, totuși, la producătorii de la care le achiziționezi. Orientează-te numai către magazinele specializate în domeniu, precum Ledel.ro, care au deja un renume pe piață la acest capitol, pentru a fi sigur că beneficiezi doar de cele mai calitative produse.  

  1. Felinare suspendate

Adesea instalate în proximitatea ușii sau de-a lungul pereților casei, felinarele aduc un plus de valoare detaliilor arhitecturale ale casei și ale treptelor din fața acesteia. Ele oferă un aer retro întregii curți și pot fi instalate în punctele cheie ale sale: pe alee, la intrarea în curte, lângă foișor. Le vei găsi într-o gamă foarte variată, de la felinare pictate manual, asemănătoare vitraliilor, până la modele cu sticlă colorată sau modele ornamentale de fier forjat.

  1. Spot-uri

Acest stil de iluminare este cel mai adesea folosit lângă colțuri ornamentale ale curții, cum sunt fântânile arteziene, copaci sau locuri cu flori și ghivece. Spot-urile pot fi atât colorate, pentru o ambianță aparte, cât și cu lumină caldă sau rece, așadar flexibilitatea de alegere îți aparține. Acestea vor pune în evidență locurile lângă care sunt așezate, fără a atrage atenția asupra sursei de lumină propriu-zis, ci înspre obiectul decorativ iluminat.

Nu ai nevoie să îți transformi curtea într-o intrare la carnaval, ci atmosfera pe care o creezi trebuie să fie în ton cu preferințele tale. Tu vei fi persoana care va petrece cel mai mult timp în acel loc, așa că fă alegerile atât după o logică a lucrurilor, cât și în funcție de ambianța pe care ți-o dorești în propria grădină. Opțiuni sunt, așadar inventivitatea trebuie provocată!

Sursa foto: Unsplash.com

Previous post Top 3 tipuri de case pe care le poți construi dacă vrei să te muți la munte
Next post Cum alegi flori care sa transmita ceea ce simti? Alege-le online si beneficiezi de livrare flori Bucuresti gratuita