4 mituri despre îngrijirea pielii pe care nu trebuie să le mai crezi de azi înainte

Este posibil să ai deja formată o rutină de îngrijire a pielii pe care o urmezi dimineața și seara. Dar, s-ar putea să faci anumite lucruri bazându-te pe sfaturi pe care le-ai auzit de-a lungul anilor. Adevărul este că există o mituri privind îngrijirea pielii care nu au fost nici dovedite științific și nici susținute de specialiști. 

Este timpul să acorzi mai multă atenție acestor aspecte și să nu mai crezi în orice auzi, atunci când iei decizii legate de pielea ta, deoarece s-ar putea ca unele dintre acestea să facă mai mult rău decât bine. 

Iată 4 mituri despre îngrijirea pielii pe care nu trebuie să le mai crezi:

  1. Nu ai nevoie de hidratare dacă ai tenul gras

Tenul gras îți dă senzația de hidratare chiar și după ce te speli, nu-i așa? Ei bine, ar trebui să reconsideri acest aspect. Factorii externi, precum poluarea, razele UV și curățarea excesivă pot deteriora bariera de protecție a pielii, provocând pierderea apei și creșterea producția de ulei. Astfel, tenul tău ar putea părea foarte strălucitor dacă nu înlocuiești hidratarea pierdută. Așadar, utilizarea unei creme hidratante este obligatorie pentru toată lumea, indiferent de tipul de ten.

  1. Nu există exfoliere în exces

Da, exfolierea are beneficiile ei, inclusiv în îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, care ar putea fi responsabile pentru tenul tern. Dacă exagerezi, tenul tău poate deveni iritat și sensibil. De câte ori pe săptămâna trebuie să exfoliezi fața, variază de la persoană la persoană. Unele pot suporta o exfoliere zilnică, altele pot avea nevoie doar o dată sau de două ori pe săptămână.

Când vine vorba de pielea corpului, pentru că aceasta este mai rezistentă, lucrurile se schimbă, putând să faci procedeul chiar și zilnic. De altfel, pentru zonele epilate, exfolierea este foarte importantă pentru evitarea creșterii firelor sub piele. Asigură-te întotdeauna că după exfoliere, hidratezi pielea, Pentru acest lucru, poți folosi un produs, cum este exfoliantul pentru corp de la Sabon.ro, care, datorită ingredientelor, nu doar că îndepărtează celule moarte, dar și hidratează.

  1. Este în regulă să dormi cu machiaj pe față din când în când

După o zi lungă, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să te demachiezi, dar să dormi cu fond de ten, mascara și ruj pe față nu este cea mai bună idee. În timpul zilei, machiajul se amestecă cu murdărie, ulei și alți poluanți și, dacă îl lași pe față în timpul somnului, toate aceste elemente îți vor bloca porii, ceea ce va conduce la apariția de erupții. În plus, toți acești poluanți pot descompune colagenul, provocând îmbătrânirea timpurie. 

  1. Nu ai nevoie de protecție solară dacă nu este soare afară

SPF-ul nu este necesar doar pentru zilele lungi petrecute la plajă, ci inclusiv pentru zilele înnorate. Potrivit specialiștilor, razele soarelui pot trece prin nori și pot dăuna pielii chiar și dacă nu este însorit afară. 

Nefolosirea protecției solare poate conduce la deteriorarea pielii și apariția melasmei, petelor întunecate, dar și a ridurilor. Așadar, trebuie să-ți protejezi pielea de razele UV pe tot parcursul anului, fie vară, fie iarnă.

Prin urmare, pentru o rutină de îngrijire a pielii corectă, verifică din mai multe surse pașii pe care vrei să-i urmezi pentru a fi sigură că aceștia sunt benefici și te vor ajuta să obții rezultatele pe care le dorești și că nu sunt doar mituri trecute din vorbă în vorbă.

Sursa foto: Unsplash.com

Previous post Se apropie sezonul cald! Tu ți-ai pregătit garderoba pentru anul acesta?
Next post Cazare Hotel Caciulata