3 sfaturi de la profesioniști pentru designul de interior

Amenajarea unei bucătării poate fi la fel de complicată precum amenajarea unui hol sau a unui living, mai ales atunci când nu ai la îndemână ajutor din partea unor profesioniști ce te pot ghida, pas cu pas, în alegerea materialelor de lucru, a finisajelor, a culorilor, poate chiar a electrocasnicelor. În aceeași masura, poate fi foarte dificil să respecți bugetul (uneori deloc flexibil), aspect și care pot face proiectul de amenajare și mai anevoios.

De-a lungul timpului, experții în amenajări interioare au făcut cunoscute o serie de principii după care se ghidează atunci când amenajează un spațiu. Mai jos, sunt top trei cele mai importante trei sugestii pe care să le ai în vedere și tu, atunci când renovezi o încăpere sau când o amenajezi de la zero.

Amenajarea interiorului ca un adevărat profesionist

Stabilește și delimitează încăperile în funcție de modul de folosire

Nu e deloc complicat să stabilești suprafața unor încăperi și particularitățile lor, ca ulterior să le atribui rolul potrivit și să alegi necesarul de amenajare. Chiar dacă vorbim de un centru comercial sau de o locuință de mici dimensiuni, respectiv open-space, poți delimita cu ușurință o zonă mai mare în diferite arii funcționale, ca să te bucuri de un confort sporit. Asigură-te însă că ai acces facil și că încăperile se corelează perfect între ele.

De exemplu, poți să alegi un proiect de amenajare bucătărie în prelungirea unui spațiu de relaxare precum e livingul, dispuse open-space într-o garsonieră, doar  dacă dispui de un sistem de ventilație. Alege finisaje și culori care să se îmbine perfect între cele două încăperi, dar care să aibă particularități ușor diferite astfel încât să existe o diferență sesizabilă (dar nu deranjantă) între încăperi.

Creează contraste îndrăznețe

Deși majoritatea persoanelor aleg amenajările în care nuanțele de alb sunt vedetă, nu înseamnă că nu poți oferi amenajării un strop de unicitate. De exemplu, pentru un design interior hotel spectaculos și de impact, poți alege ca intrarea sau zona recepției să fie amenajată cochet, prevăzută cu tapet, o măsuță de cafea și o canapea din materiale fine, acompaniată de mici decorațiuni strălucitoare amplasate împrejurul acestei zone de relaxare.

Alege un design minimalist în detrimentul celui încărcat

Designul minimalist rămâne o alegere compatibila pentru orice tip de spațiu și îți oferă posibilitatea de a personaliza mai în detaliu restul spațiului, prin mici accente dictate de nevoi, pasiuni și preferințe. Aici, atenția cade asupra formelor bine definite și a materialelor durabile care oferă un design curat, plăcut și modern.

Toate aceste sugestii pot fi adaptate cu ușurință oricărui spațiu, indiferent de mărime și destinație. Iar, dacă vrei să ai parte de un design spectaculos, ca în reviste, îți sugerăm fie să apelezi la un designer de interior, fie să te inspiri și din celelalte articole, care te vor încuraja – sperăm noi-  să dai startul unor proiecte de amenajare de succes.

Previous post Echipa de avocați Răzvan Hopu|Avocat – gamă completă de servicii juridice
Next post Ce trebuie sa stii despre constructia casei tale