3 concepte de cafenea inedite – IDEI pentru tine

Zilele când cafenelele erau doar simple localuri unde mergeai să iei rapid un sandviș sau să bei un latte au apus. Cafenelele au evoluat și au devenit locurile preferate de toată lumea pentru a se întâlni cu colegii sau prietenii sau pentru discuta afaceri sau petrecând timp în față laptopului, acum că multe persoane și-au redirecționat munca acasă. 

Așadar, în afară de un meniu cu adevărat interesant și, bineînțeles, servicii excelente, ce anume îi face pe oameni să meargă la o cafenea din nou și din nou? Da, este vorba despre conceptul și design de interior al cafenelei! Oamenii adoră să-și petreacă timpul în cafenele cu aspect șic, cu o temă unică sau cu concepte de bază inedite și să facă poze pe care să le posteze pe rețelele sociale. Trăim în era tehnologiei, de aceea alegerea unui concept pentru afacerea ta este atât de important, încât cu cât este mai unic și mai inedit, cu atât aceasta ta se va promova singură și gratuit prin intermediul clientelei tale. 

Citește mai departe și inspiră-te din cele 3 concepte de cafenea inedite pe care le-am pregătit special pentru tine. 

  1. Grădina de interior 

Ideile tematice pentru cafenelele cu grădină interioară au prins multă popularitate în ziua de astăzi. Mai ales în orașele mari, aceste tipuri de interioare de cafenele le oferă clienților o gură de aer proaspăt printre clădirile metropolei. 

Combină elementele verzi cu multă lumină naturală prin montarea unor ferestre și uși mari de sticlă, astfel creând o ambianță foarte organică, care să ofere senzația de ieșire în natură. Tema eco-friendly va crea o identitate a brandului pentru atragerea persoanelor pasionate sau curioase de tema sustenabilitatii. 

Pentru a lucra la acest concept, primul pas este găsirea unui spațiu suficient de mare pentru a așeza toate plantele. Cu cât mai multe plante, cu atât mai bine! Designul poate avea în vedere așezarea acestora pe podea, pe pereți și chiar și pe tavan, folosind ghivece suspendate. De asemenea, se pot folosi grinzi de oțel pentru a crea cadre pe care să așezi plantele sau să creezi o structură pentru plante cățărătoare. Păstrează pereții și mobilierul simplu și folosește lumini galbene pentru a crea o ambianță de relaxare și confort.

  1. Concept Vintage 

Ideile tematice pentru cafenele cu concept vintage pot fi derivate din orice epocă istorică sau generație. De aceea, aceste idei tematice de cafenea ofera posibilități nenumarate. 

Poți crea un cadru nostalgic cu decor și mobilier specific anilor ‘90 sau poți opta pentru o amenajare bar cafenea cu o eleganță personificată a anilor ‘40, cu covoare persane, modele florale și dulapuri cu bibelouri din porțelan. 

  1. Concept Boho Chic 

„Stilul boho” se referea inițial la stilul de viață urmat de călătorii nomazi extrem de artistici, care trăiau în vechea regiune din Europa Centrală și de Est numită Boemia. Deoarece erau mereu în mișcare, aceștia obișnuiau să preia o serie de elemente culturale diferite din locurile pe care le vizitau pentru a-și crea o identitate unică și o cultură a spiritului liber. 

Această cultură este în continuare foarte urmărită și iubită de milioane de oameni din întreaga lume, fie că este vorba de stiluri de modă, design interior sau muzică și artă. Ideile tematice pentru cafenele în stil boho rămân populare și inedite în rândul conceptelor new-age care se adresează tinerilor din această generație.

Pentru a crea o astfel de temă, se recomandă folosirea mobilierului din lemn, materiale croșetate, mese joase, perne de podea, covoare de pluș cu elemente tribale, beculețe cu lumina caldă, lămpi turcești, dreamcatchers, otomane și ornamente cu mărgele. 

Spațiul ar trebui să pară asamblat spontan, dar cu un puternic sentiment de integritate și armonie. De asemenea, stilul boho se poate îmbină cu accente contemporane, cum ar fi artă murală contemporană.

Previous post Care este cel mai bun salon de masaj pentru adulți din capitală?
Next post Știri Moldova- Presa de azi